Παρασκευή 27 Απριλίου 2012


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΩΝ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ «ΑΡΧΕΛΩΝ» ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS.

Την τέταρτη μέρα της παραμονής των παιδιών από τις ξένες χώρες στην Ελλάδα, επισκεφτήκαμε όλη η ομάδα του COMENIUS το κέντρο προστασίας θαλάσσιας χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Γλυφάδα.
Ξεκινήσαμε 10:00 το πρωί από το σχολείο με πούλμαν . Η διαδρομή ήταν πάρα πολύ ευχάριστη καθώς βρισκόμασταν πιο πολύ με τα ξένα παιδιά και συζητούσαμε για τα κοινά που έχει η δική μας χώρα με την χώρα του κάθε ξένου παιδιού.
Όταν φτάσαμε αποβιβαστήκαμε από το πούλμαν και κατευθυνθήκαμε προς την είσοδο όπου σταματήσαμε για να μας πουν κάποια πράγματα σχετικά με το κέντρο «ΑΡΧΕΛΩΝ» και τη λειτουργία του.
Περνώντας την είσοδο και το μικρό μαγαζάκι με αναμνηστικά, βγήκαμε στον κεντρικό χώρο.
Εκεί υπήρχαν 2 πολύ μεγάλες δεξαμενές στις οποίες τοποθετούν τις χελώνες όταν είναι έτοιμες να κολυμπήσουν ξανά στη θάλασσα.
Απέναντι μας βρισκόταν μια εθελόντρια από την Γερμανία, η οποία τάιζε μια χελώνα.




Κάναμε μια στάση, πάνω στο ξύλινο ‘γεφυράκι’ που περνούσαμε για να πάμε στην άλλη πλευρά, για να μας πουν κάποια πράγματα για την φροντίδα που κάνουν στις τραυματισμένες χελώνες.
Συνεχίσαμε την περιήγηση στο κέντρο και επιτέλους φτάσαμε στις χελώνες!
Ένας μεγάλος χώρος περίθαλψης των χελωνών φιλοξενούσε περίπου 20-25 χελώνες καρέτα-καρέτα οι οποίες βρέθηκαν από την ομάδα του κέντρου ή από απλούς πολίτες, οι οποίοι τις βρήκαν ξεβρασμένες ή χτυπημένες σε κάποια παραλία.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να φωτογραφήσουμε τις χελώνες και να μάθουμε πράγματα για την κάθε μία.
Στην συνέχεια μπήκαμε σε ένα χώρο για να παρακολουθήσουμε ένα βίντεο για την ζωή των χελωνών, τα είδη και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.
Στην επιστροφή με το πούλμαν ηχογραφήσαμε και το τραγούδι του προγράμματος COMENIUS, το οποίο τραγούδησαν με πολύ χαρά και ενθουσιασμό όλα τα παιδιά.

Γεωργία Δανίκα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου